Pogača Morska zvezda

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2384k254
Pogača Morska zvezda
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 7
06/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
55 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
15
"Sačuvajte lepe letnje uspomene s ovom ukusnom i lepom pitom Morska zvezda!"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 360 ml
  • jaja - 3 komada (jedno žumance za mazanje)
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • kvasac - pola kockice
  • maslac - 80 g (za mazanje između slojeva)
  • susam
  • mak
* merne jedinice

Način pripreme

Blago zagrejte sveže mleko. Odvojte u posudu malo mleka, namrvite kvasac u njega i sa šećerom i jednom kašičicom brašna promešajte i čekajte da se aktivira. Prosejte brašno i sa ostalim namirnicama zamesite glatko testo, ostavite da nadođe, nakon čega ga podelite na 6 jednakih lopti.

Dve lopte razvijte na dve jednake pravougaone kore, namažite jednu s maslacem i prekrijte drugom. Nacrtajte 4 romba i isecite ih, poređajte ih u krst u posudi za pečenje postavljenu papirom za pečenje. Zasecite krajeve i rastvorite da se napravi otvor.

Sa druge dve lopte na isti način i ređajte jedna na drugu, ne brinite se ako centar bude previsok - to je cilj. Od poslednje dve lopte ređaju se samo dva veća romba i prerežu se po sredini. Postave se najviše, a od ostalih trouglova se formira sredina i postave se pod razreze.

Ne trudite se da trouglovi budu jednaki, čak treba da su različiti da se dobije prava Morska zvezda.

Kada pogača naraste, mažem je žumancem i pečemo na 160 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: