Čorba od jagnjećeg mesa i iznutrica

06/04/2017
"Jagnjeća čorba, koja greje dušu "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano63
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite iznutrice. Stavite ih u ekspres lonac sa mesom, nalijte željenu količinu vode i zatvorite. Uključite ringlu na maksimum i kada provri, smanjite na najslabije.

nakon 30 minuta skinite sa vatre i sačekajte da se ohladi. Izvadite iznutrice i meso, a bujon procedite u drugu šerpu.

Stavite iseckani luk, šargarepu, papriku i polovinu nane. Nasecite meso i iznutrice na sitno i dodajte ih u povrće. kuvajte 30 minuta. Dodajte pirinač, kuvajte još 10 minuta i skinite sa vatre.

Umutite žumance, kiselo mleko i brašno. Uzimajte kutlačom od vruće čorbe i sipajte u ovu hladnu zapršku uz neprestano mešanje. Sipajte 4 kutlače i nakon toga sve istim postupkom vratite u čorbu.

Vratite čorbu na vatru, posolite, stavite biber i naseckajte preostalu nanu i čim čorba ponovo provri, skinite je sa vatre.

slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija