Torta sa milibrodom i kafom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3562k217
Torta sa milibrodom i kafom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
06/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Ukusno iskušenje, koje će vas naterati da sasvim delikatno zaboravite da ste na dijeti"

Potrebni sastojci

  • milibrod - oko 400 g (gotov)
  • kafa - 300 ml instant kafe
  • šećer - 15 g
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • jaja - 4 kom
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 2/3 šolje
  • vanilin šećer - 3 - 4 kom.
  • rum - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvati 800 ml mleka sa pola šećera. Umutiti jaja sa preostalim šećerom, dodati vanilin šećer i rum. U drugu posudu rastvoriti brašno sa preostalim mlekom. Smesu dodati u jaja, dobro promešati i dodati u kipuće mleko uz neprestano mešanje.

Nakon što se krem zgusne, skinuti sa vatre. Milibrod naseći na komade debljine oko 1cm. Kafu ohladiti i u nju dodati šećer. Komade milibroda potapati u kafu i ređati u kalup sa zidovima koji se otkopčavaju.

Sipati 1/3 vrućeg krema. Poređati drugi red milibroda, sipati još jedan deo krema i pokriti trećim redom milibroda. Završiti kremom i ostaviti tortu u frižider bar za jednu noć. Posuti kakaom i servirati!

Po želji, između redova možete staviti - ratluk, kore limuna, orašasto voće, voće i dr.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: