Torta s ratlukom

06/04/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3230
"Evo kako da pretvorite jednu tortu u pravi proizvod kulinarske umetnosti "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano256
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute dva cela jaja, 2 žumanca i 150 g šećera. Doda im se mleko, ulje i prosejano brašno s praškom za pecivo.

Promešajte pažljivo špatulom. U smesu dodajte narendanu pomorandžinu koru.

Uvaljajte parčiće ratluka u brašno i dodajte u smesu. Dobro promešajte.

Sipajte u kalup namazan maslacem i posut brašnom. Pecite tortu na 180 stepeni oko 40 minuta.

Izvadite i ostavite da se ohladi. Umutite belanca s ostatkom šećera (50 g) u mekani sneg.

Prespite smesu i ukrasite tortu. Vratite u rernu, zagrejanu na maksimum i zapecite dok ne dobije zlatastu boju (ako imate gorionik, možete da ga koristite).

slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija