Torta s ratlukom

06/04/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1821
"Evo kako da pretvorite jednu tortu u pravi proizvod kulinarske umetnosti "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano218
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 200 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • ulje - 100 ml
  • brašno - 240 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • pomorandžina kora - od 1 pomorandže
  • ratluk - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute dva cela jaja, 2 žumanca i 150 g šećera. Doda im se mleko, ulje i prosejano brašno s praškom za pecivo.

Promešajte pažljivo špatulom. U smesu dodajte narendanu pomorandžinu koru.

Uvaljajte parčiće ratluka u brašno i dodajte u smesu. Dobro promešajte.

Sipajte u kalup namazan maslacem i posut brašnom. Pecite tortu na 180 stepeni oko 40 minuta.

Izvadite i ostavite da se ohladi. Umutite belanca s ostatkom šećera (50 g) u mekani sneg.

Prespite smesu i ukrasite tortu. Vratite u rernu, zagrejanu na maksimum i zapecite dok ne dobije zlatastu boju (ako imate gorionik, možete da ga koristite).

slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija