Špagete Amatričana

06/04/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Špagete Amatričana - izuzetno ukusne i neodoljivo mirisne "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano92
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • špagete - 1 pakovanje
  • slanina - 500 g
  • luk - 3 glavice
  • paradajz pire - 500 ml
  • bosiljak - 2 - 3 kašičice
  • origano - 2 kašičice
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Špagete skuvati u kipućoj posoljenoj vodi, nakon toga ih iscediti i ohladiti.

Slaninu i luk naseći na trakice i upržiti na vrućem maslinovom ulju. Kada su gotovi, dodati ih u paradajz pire i ostaviti da se kuva.

Nakon nekoliko minuta, sos začiniti i skinuti sa vatre.

U posudu za serviranje staviti špagete i preko njih malo sosa.

Po želji možete posuti parmezanom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija