Jednostavan lovački paprikaš

07/04/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Sada razumemo zašto ima toliko lovaca. NIje zbog lova, već zbog ukusnih jela od divljači koja se spremaju nakon lova!"
Priprema20 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno95 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano67
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • meso od divljači - 1 patka (može divlji zec, fazan, jarebica, grlica, itd.)
  • maslac - 4 kašike biljnog
  • masline - 20 komada
  • vino - 1 šolja suvog
  • brašno - 2 kašike
  • krompir - 8 komada srednjih
  • paradajz - 1 komad
  • luk - 1 veća glavica
  • paprike - 1 komad zelene
  • paprike - 1 komad crvene
  • šargarepa - 1 komad veće
  • jabuka - 1 komad zelene
  • beli luk - 8 komada neljuštenog
  • paprike - 4 komada sušenih
  • ruzmarin - 1 grančica
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • biber - 1 kašičica, u zrnu
  • piment - 2 zrna
  • lovorov list - 2 komada
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U ekspres lonac na maslacu propržite pticu, koju ste prethodno isekli na komade. Prelijte preko vrelom vodom da u potpunosti pokrije pticu.

Dodajte povrće - cele oguljene krompire, krupno iseckane luk, paprike, paradajz i šargarepu, a zatim i čenove belog luka.

Jabuku isecite na četiri dela. Dodajte paprike, veoma malo zapečene. Brašno rastvorite sa vinom i isipajte u šerpu.

Dodajte začine i masline. Posolite i ostavite da se krčka 60 minuta na tihoj vatri.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija