Jednostavan lovački paprikaš

07/04/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacInovator93122
"Sada razumemo zašto ima toliko lovaca. NIje zbog lova, već zbog ukusnih jela od divljači koja se spremaju nakon lova!"
Priprema20 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno95 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano107
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • meso od divljači - 1 patka (može divlji zec, fazan, jarebica, grlica, itd.)
  • maslac - 4 kašike biljnog
  • masline - 20 komada
  • vino - 1 šolja suvog
  • brašno - 2 kašike
  • krompir - 8 komada srednjih
  • paradajz - 1 komad
  • luk - 1 veća glavica
  • paprike - 1 komad zelene
  • paprike - 1 komad crvene
  • šargarepa - 1 komad veće
  • jabuka - 1 komad zelene
  • beli luk - 8 komada neljuštenog
  • paprike - 4 komada sušenih
  • ruzmarin - 1 grančica
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • biber - 1 kašičica, u zrnu
  • piment - 2 zrna
  • lovorov list - 2 komada
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U ekspres lonac na maslacu propržite pticu, koju ste prethodno isekli na komade. Prelijte preko vrelom vodom da u potpunosti pokrije pticu.

Dodajte povrće - cele oguljene krompire, krupno iseckane luk, paprike, paradajz i šargarepu, a zatim i čenove belog luka.

Jabuku isecite na četiri dela. Dodajte paprike, veoma malo zapečene. Brašno rastvorite sa vinom i isipajte u šerpu.

Dodajte začine i masline. Posolite i ostavite da se krčka 60 minuta na tihoj vatri.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija