Veliki seoski uskršnji kolač

07/04/2017
"Kupovni uskršnji kolači obraduju prijatnim ukusom, ali domaći su uvek lepši i korisniji. Zato smo vam napravili ovaj neverovatni uskršnji kolač, čija je priprema veoma dobro opisana"
Priprema120 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno160 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 335
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jaja sa šećerom se veoma dobro umute i doda ima se limunova kora, vanila i maslac. U malo mleka se namrvi kvasac, doda se 1 kašika šećera i 1 kašika brašna i čeka se da nadođe.

U duboku posudu se proseje brašno i formira se brazda u koju se sipa smesa od jaja, ostatak mleka i nadošli kvasac. Zamesi se testo koje se mesi duže vreme dok se ne obrazuju mehurići.

Testo treba da je mekano, lako za mešanje, ali da se ne lepi. Testo se stavi na toplo da nadođe. Nakon toga ga delimo na 2 lopte.

Od svake se prave vrpce koje se pletu i uvijaju u puža i postave se u namazanu posudu za pečenje.

Gotovi uskršnji kolači se ostave na toplom da nadođu i posle ih mažemo umućenim žumancetom i malo vode i posipamo šećerom. Pečemo ga u zagrejanoj rerni na 160 stepeni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija