Mekane kiflice sa eurokremom na seoski način

07/04/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Recite, je li tačno da se ne čini samo nama da su seoska jela ukusnija?"
Priprema50 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno95 min.
Porcije30
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano280
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom desmice13
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 kom.
  • sveže mleko - 350 ml
  • šećer - 250 g
  • kvasac - 42 g kockica
  • ulje - 120 ml
  • so - prstohvat
  • brašno - 1 kg
  • vanilin šećer - 1 - 2 kom.
  • rum šećer - 1/2 kesice
  • eurokrem - 1 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirati kvasac na uobičajen način (mleko, šećer i brašno).

Dobro umutiti jaja sa šećerom i mlekom.

Brašno prosejati sa solju i umesiti testo.

Dok je još mekano, testu dodavati po malo masnoće, dok ne upije svu.

Ostaviti da naraste na toplom, nakon čega testo razviti u deblju koru i rezati trougliće, stavljati malo eurokrema i uviti ih u kiflice.

Kiflice ostaviti da narastu na toplom, nakon čega ih mazati jajem i peći u zagrejanoj rerni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija