Dinstana jaretina sa mladim lukom i pirinčem

07/04/2017
"Čim se velika kazaljka na satu priblizi 12.00, alarm u stomaku se uključi i počinjemo da se pitamo šta da jedemo za ručak. Danas smo odlučili da verujemo Vanji "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano92
  • Pregledi tokom meseca92
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jareće meso - 1500 g
  • mladi luk - 1 veza
  • pirinač - 1 1/2 šolje
  • nana - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - prstohvat
  • ulje - 5 - 6 supenih kašika
  • ulje - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na porcije. Posoli se i natrlja alevom paprikom, biberom i nanom.

U pleh sipamo ulje i iseckan mladi luk. Poređamo meso preko luka i sipamo malo vode.

Prekrivamo aluminijumskom folijom i stavljamo da se peče na 180 stepeni. Nakon sat i po vadimo i stavljamo oprani pirinač, da upije bujon.

Pečemo bez folije oko 20 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija