Pržena skuša sa lukom

07/04/2017
"Pržena skuša za ljubitelje. Božanstvena je uz prženi krompir i pivo "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano45
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ribu operite i osušite. Ako je skuša sa glavom, odsecite glavu. Svaku ribu presecite na pola po dužini.

Dobijene filete poprskajte sokom od limuna, posolite i pobiberite po ukusu. Ostavite ih 30 minuta da se mariniraju.

Nakon toga, svaku ribu uvaljajte u brašno i u zagrejanom tiganju na ulju ih pržite sa obe strane.

Između filea, u tiganju, stavite deo luka nasečenog na kriške. Ribu okrenite sa obe strane.

Okrenite i luk. Kada se luk isprži, izvadite ga i stavite nov.

Gotovu ribu poslužite zajedno sa isprženim lukom i sezonskom salatom. Izvanredna je uz prženi krompir i pivo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija