Ukusni čamci sa svežim pečurkama

07/04/2017
"Miris ovih čamaca nas je probudio i sada je vreme da im se posvetimo A Vi zapišite recept i podelite ga sa prijateljima "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 215
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu prosejte brašno i u njega dodajte so i suvi kvasac. U drugoj posudi umutite jaje sa šećerom, mlekom, kiselim mlekom i uljem. Napravite udubljenje u brašnu i u sipajte njega smesu. Prvo mešajte kašikom, a kasnije umesite testo rukama, dok ne dobijete lepo glatko testo.

Ostavite da nadolazi najmanje 30 minuta. Podelite ga na onoliko delova, koliko želite da imate čamaca i svaki deo razvucite oklagijom u elipsu, a kasnije krajeve podvrnite unutra.

Premažite sredinu testa paradajz pireom i pospite obilno svim naseckanim namirnicama. Ostavite testo da još malo nadođe, a kasnije ga pecite u zagrejanoj rerni. Pre nego što konačno izvadite čamce, pospite ih narendanim kačkavaljem i ponovo vratite u rernu, da se kačkavalj zapeče.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija