Rolat Stefani

07/04/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Dan neće proći bez klasičnog rolata Stefani. Ovo je tvoj recept za ukusan rolat kako za goste, tako i za domaće!"
Priprema35 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno95 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 755
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistiti šargarepe i skuvati ih cele. Kada se skuvaju, seku se po dužini na trakice. Iseći i kisele krastavčiće na trakice. Očistiti luk i sitno ga iseckati.

Meso dobro umesiti sa jednim jajetom, biberom, solju, kuminom i lukom, i ostaviti da odstoji u frižideru oko 1-1, 5 sat.

Ostala tri jaja tvrdo skuvati, oljuštiti i preseći na pola. Meso rasporediti na radnoj površini u obliku pravougaonika, pa poređati na sredini kuvana jaja, šargarepu i kisele krastavčiće, a nakon toga uviti u rolat.

Rolat staviti u pleh, premazan maslacem i peći 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni ma 220 stepeni. Rolat se servira topao sa prilogom od grilovanog povrća. Da biste ga pripremili ugrejte nauljani gril tiganj i stavite nasečene na kolutove paradajz, krompir (prethodno napola skuvan) i šargarepu da se isprže, okrećuči ih sa obe strane.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija