Sočne ćuftice u paradajz sosu

07/04/2017
"Ovako volimo ćuftice - u ukusnom sosu, u koji posle umačemo "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano42
  • Pregledi tokom meseca42
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • mleveno meso - 500 g
  • jaja - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • kumin - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • pirinač - 3 kašike
  • peršun - svež
  • brašno - za uvaljivanje
  • za paradjz sos
  • ulje - 50 ml
  • crni luk - 2 glavice
  • beli luk - 1 čen
  • šargarepa - 2 komada
  • paprika - 1 komad, crvena
  • paradajz - 500 g
  • piment - 3 zrna
  • lovorov lis - 1 list
  • biber - po ukusu
  • šećer - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun - svež
  • so - po ukusu

Način pripreme

Umesite mleveno meso sa svim sastojcima za ćuftice i ostavite smesu da odstoji oko 30 minuta. Napravite ćuftice od smese i uvaljajte ih jedno po jedno u brašno. U blenderu naseckajte crni luk, papriku, šargarepu, beli luk i ispržite ih u zagrejanom ulju.

Dinstajte povrće dok ne omekša. Pospite alevu papriku i dodajte 1 litar vruće vode. Posolite po ukusu i dodajte začine, bez peršuna i šećera.

U sos koji ključa dodajte jednu po jednu ćufticu. Nakon 20 minuta kuvanja, dodajte oljušteni i samleveni paradajz. Kuvajte jelo još 20 minuta. Na kraju kuvanja sos treba da pokriva ćuftice, a ako ih ne pokriva, dolijte toplu vodu.

malo pre nego što jelo skinete sa vatre, dodajte šećer i sitno iseckani peršun.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija