Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od Kupusa»Supa s prazilukom i rasolom iz kupusa

Supa s prazilukom i rasolom iz kupusa

RumyanaRumyana
Početnik
3101
Supa s prazilukom i rasolom iz kupusa
Fotografije: Rumyana
1 / 3
08/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Možemo do sutra da pokušavamo da vam opišemo aromu ove supe, ali dok je ne napravite sami nećete nam poverovati koliko je neverovatno ukusna!"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 komada srednje veličine
  • praziluk - dva struka
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - pola glavice
  • kiseli kupus - pola male glavice
  • sok od kiselog kupusa - 1 šolja
  • paprika - 1 crvena i 1 zelena
  • suva ljuta paprika - 2 komada
  • rezanci - 1 šaka
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 5 kašika
  • peršun
  • selen
* merne jedinice

Način pripreme

Prodinstaju se iseckani na kockice luk, paprike, šargarepa, praziluk i kupus. Doda se krompir iseckan na kockice i dolije se topla voda.

Kad se skuva povrće, spuste se dve suve ljute paprike ispečene na vatri, stave se rezanci i kad je gotovo dolije se kupus čorba prema ukusu za kiselost i slanoću. Pospe se peršunom i selenom.

Umute se dva žumanca s kiselim mlekom za preliv. Drugo jaje i belanca se blago umute i supaju u tankom mlazu da se preseče i da se naprave froncle.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: