Piletina sa pečurkama u omletu

08/04/2017
"Nije potrebno da pripremate komplikovana jela, dovoljno je da iskombinujete dva klasična jela na interesantan način i uspeh vam je zagarantovan "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano179
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • pečurke - 300 g, šampinjoni
  • mladi luk - 1 vezica
  • sir - 100 g
  • kačkavalj - 100 g
  • biber
  • so
  • ulje
  • za omlet
  • jaja - 7 komada
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Skinite kožicu sa bataka i meso odvojite od kostiju. Isecite meso na male zalogaje i stavite da se prži u ugrejanom ulju. Kad se meso malo zaprži, dodajte iseckan luk. Mešajte s vremena na vreme i kad luk omekša, skinite sa vatre. Rešetkastom kašikom izvadite smesu i stavite u posudu.

Očistite pečurke i propržite u istoj masti. Izvadite ih i dodajte u meso. Izmrvite sir, začinite prstohvatom soli, biberom i promešajte.

Uključite rernu na 200 stepeni da se ugreje.

Ovložite pleh iz rerne papirom za pečenje i namažite ga. Umutite jaja sa prstohvatom soli i sipajte u pleh. Pecite na 200 stepeni dok omlet ne bude gotov.

Izvadite ga sa papriom dok je još vruć, narendajte kačkavalj odozgo. U jedan kraj stavite smesu sa mesom i uz pomoć papira uvijte u rolat.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija