Lagane domaće špagete

09/04/2017
"Strava špagete, koje se lako pripremaju i idealne su za brzi ručak ili večeru I nemojte zaboraviti da stavite mnogo parmezana "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 029
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • špagete - 400 g
  • luk - 3 glavice crnog luka
  • beli luk - 1 čen
  • kobasica - 3 komada
  • so
  • biber
  • paradajz sos - 400 g
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • bosiljak - 1 prstohvat
  • parmezan - 50 g, narendan
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju u šerpi sa 4 litre vode i prstohvatom soli. Luk očistite i isecite sitno.

Stavite maslinovo ulje u tiganj i ugrejte. Dodajte luk i dinstajte dok ne dobije zlatnu boju. Isecite kobasicu na sitne parčiće, možete koristiti i čorizo kobasicu.

Stavite kobasicu u tiganj i pržite dok ne porumeni, nakraju dodajte sitno iseckan čen belog luka i promešajte.

Sipajte paradajz sa kašičicom šećera, začinite solju i biberom i ostavite smesu da vri dok ne ispari tečnost i dok se sos ne zgusne.

Nakraju stavite malo bosiljka, ocedite špagete i stavite ih u tiganj, promešajte i skinite sa vatre.

Servirajte sa rendanim parmezanom, ako nemate može i kačkavalj i sipajte nekoliko kapi maslinovog ulja i nekoliko listića peršuna.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija