Boranija na indijski način

09/04/2017
"Da li znate da je u Indijskoj kuhinji reč ukusno sinonim reči posno? Probajte ovaj paprikaš i videćete zašto "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano295
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • boranija - 800 g (zamrznuta)
  • voda - 1 litar
  • ulje - 5 supenih kašika
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • crni luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 3 komada
  • beli luk - 5 - 6 čena
  • korijander - 1 kašičica, suve semenke
  • đumbir - 1/2 kašičice (u prahu ili rendan)
  • peršun - 1 veza ili mladi korijander
  • sterilizovan paradajz - 1 tegla
  • kukuruzni skrob - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj šerpi ugrevamo ulje i stavljamo semenke korijandera, sitno iseckan crni luk i šargarepu. Kad se izdinstaju, dodajemo brašno i alevu papriku, promešamo i stavljamo boraniju, đumbir i kad se izdinstaju sipamo 1 litar vrele vode.

Posolimo. Kad provri 15-20 minuta, dodajemo kukuruzni skrob pomešan sa malo vode i pasirani paradajz.

Ostavljamo da provri i nakon 20 minuta začinimo izgnječenim belim lukom i sitno iseckanim korijanderom ili peršunom.

Jelo se može servirati odmah toplo ili kasnije kad se ohladi.

Po želji ukrasite ljutom papričicom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija