Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Boranija na indijski način

Boranija na indijski način

ZoriZori
Guru
7272325k201
Boranija na indijski način
Fotografije: Zori
1 / 4
09/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Da li znate da je u Indijskoj kuhinji reč ukusno sinonim reči posno? Probajte ovaj paprikaš i videćete zašto"

Potrebni sastojci

  • boranija - 800 g (zamrznuta)
  • voda - 1 litar
  • ulje - 5 supenih kašika
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • crni luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 3 komada
  • beli luk - 5 - 6 čena
  • korijander - 1 kašičica, suve semenke
  • đumbir - 1/2 kašičice (u prahu ili rendan)
  • peršun - 1 veza ili mladi korijander
  • sterilizovan paradajz - 1 tegla
  • kukuruzni skrob - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj šerpi ugrevamo ulje i stavljamo semenke korijandera, sitno iseckan crni luk i šargarepu. Kad se izdinstaju, dodajemo brašno i alevu papriku, promešamo i stavljamo boraniju, đumbir i kad se izdinstaju sipamo 1 litar vrele vode.

Posolimo. Kad provri 15-20 minuta, dodajemo kukuruzni skrob pomešan sa malo vode i pasirani paradajz.

Ostavljamo da provri i nakon 20 minuta začinimo izgnječenim belim lukom i sitno iseckanim korijanderom ili peršunom.

Jelo se može servirati odmah toplo ili kasnije kad se ohladi.

Po želji ukrasite ljutom papričicom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: