Pečena jagnjeća rebarca sa lukom

09/04/2017
"Nije vam potreban specijalan povod da probate ove aromatična i sočna jagnjeća rebarca "
Priprema15 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno105 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano86
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jagnjeća rebarca - 1 kg
  • luk - 4 glavice
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika
  • bosiljak - 4 struka
  • so - 3 prstohvata
  • aleva paprika - na vrh noža, ljut
* merne jedinice

Način pripreme

Rebra se operu i osuše. Stavljaju se u posudu, dodaje se malo maslinovog ulja i dinsta tako da se meso zapeče i da ne isteče sok.

Dodaje se polovina soli, ljuta aleva paprika i meso se vadi iz posude. Stavlja se u pleh, namazan mašću.

U masti, gde se pržilo meso se dinsta luk iseckan na kolutiće. Vadi se rešetkastom kašikom iz tiganja i stavlja preko mesa u pleh.

Prekriva se folijom i peče oko jedan sat na 200 stepeni. Folija se skida i rebra se peku još 10 minuta da se napravi ukusna korica.

Servira se posuto listićima bosiljka.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija