Japanski omlet sa kačkavaljem - Tamagojaki

09/04/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Univerzalno jelo - ukusan omlet sa blago egzotičnom notom, koji će mnogi zavoleti "
Priprema5 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno15 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano129
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 - 3 komada
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • kačkavalj - 20 g
  • alge nori - 1 list
  • maslac - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Razbijte jaja u činiju, dodajte so i biber, pa zatim dobro umutite.

2. Isecite listove alge na 3 jednaka dela.

3. Stavite tiganj na srednje zagrejanu ringlu i otopite maslac, kako se omlet ne bi lepio.

4. Dodajte 1/3 smese od jaja u tiganj i pre nego što se u potpunosti isprže, dodajte 1 od listova Nori i 1/3 kačkavalja.

5. Napravite omlet pomoću špatule i uvijte ga, a zatim pomerite u jedan kraj tiganja.

6. Ponovite korake 4 i 5 još dvaput.

7. Poslužite uz vaš omiljen sos.

Napomena: Potreban vam je kockasti tiganj za Tamagojaki.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija