Zapečene ćufte sa krompir pireom i kačkavaljem

09/04/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Izuzetni kuvari su oni koji ni od čega mogu napraiti pravo kulinarsko remek delo. Da li se slažete?"
Priprema50 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano980
  • Pregledi tokom meseca76
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleveno meso u činiju. Luk sitno iseckajte i dodajte ga mlevenom mesu. Dodajte jaje, prezle i začinite. Promešajte meso kako bi se sve sjedinilo i neka odstoji 30 minuta.

Za to vreme ogulite krompir, operite i stavite da se kuva. Nakon toga ga ocedite i ostavite 100 ml vode u kojoj su se krompiri kuvali. Stavite mleko da proključa. Ispasirajte krompir, dodavajući mleko dok ne dobijete željenu gustinu.

Zatim dodajte maslac, posolite i promešajte. Isipajte pire u nauljanu tepsiju. Od mlevenog mesa napravite male ćufte i ispržite ih. Poređajte ćufte preko pirea, zatim ih blago pritisnite, tako da pola budu u pireu.

Preko posipajte rendan kačkavalj. Ispecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok kačkavalj ne porumeni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija