Zapečene ćufte sa krompir pireom i kačkavaljem

09/04/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacInovator93122
"Izuzetni kuvari su oni koji ni od čega mogu napraiti pravo kulinarsko remek delo. Da li se slažete?"
Priprema50 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 854
  • Pregledi tokom meseca42
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleveno meso u činiju. Luk sitno iseckajte i dodajte ga mlevenom mesu. Dodajte jaje, prezle i začinite. Promešajte meso kako bi se sve sjedinilo i neka odstoji 30 minuta.

Za to vreme ogulite krompir, operite i stavite da se kuva. Nakon toga ga ocedite i ostavite 100 ml vode u kojoj su se krompiri kuvali. Stavite mleko da proključa. Ispasirajte krompir, dodavajući mleko dok ne dobijete željenu gustinu.

Zatim dodajte maslac, posolite i promešajte. Isipajte pire u nauljanu tepsiju. Od mlevenog mesa napravite male ćufte i ispržite ih. Poređajte ćufte preko pirea, zatim ih blago pritisnite, tako da pola budu u pireu.

Preko posipajte rendan kačkavalj. Ispecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok kačkavalj ne porumeni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija