Pitice - školjkice sa ratlukom

10/04/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Eto, sa ovakvim piticama možete nasmejati i najtužnijeg čoveka "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije24
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano301
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1/2 pakovanja
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • ulje - 3/4 šolje
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • ratluk - 2 kutije
  • za sirup
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutite sa šećerom. Dodajte mleko, ulje i prosejano brašno sa praškom za pecivo.

Kore razvijte i isecite na pola, a zatim svaku polovinu na trouglove. Uzmite jedan trougao. Premažite ga dobijenom smesom i prstima skupite i savijte (pogledajte slike).

Stavite komad ratluka na mesto gde se spajaju krajevi. Pažljivo pokrijte ratluk, tako da dobijete oblik kiflice i stavite u nauljanu tepsiju. Isti postupak ponovite i sa preostalim korama i nadevom (neka vam ostane malo i za premazivanje).

Premažite pitice preostalom smesom. Pecite na 200 stepeni nekih 25 - 30 minuta. Napravite sirup od vode i šećera. Izvadite kore, neka se ohlade i prelijte ih toplim sirupom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija