Marinirana smrznuta skuša

10/04/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Nismo morski vukovi, ali znamo kako se priprema najukusnija marinirana skuša "
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano216
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • skuša - 7 - 8 komada
  • ulje - 1 šolja
  • so
  • sirće
  • lovorov list
  • biber
  • piment
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribu od iznutrica, skinite glave i repove, nasecite je na kolutove i dobro operite.

Prelijte hladnom vodom i ostavite je da stoji oko 3-4 sata. Za to vreme promenite vodu 2 do 3 puta i dolijte svežu.

Izvadite ribu u posudu, obilno je posolite i ostavite je da odstoji 24 sata. Ocedite ribu od slanog soka i prebacite u čistu posudu. Prelijte je obilno belim sirćetom i ostavite da odstoji 12 sati.

Operite kolutove ribe u cediljci i ostavite da se dobro ocede. Ugrejte ulje na vatri i ostavite ga da se ohladi.

Svako parče ribe potopite u ohlađeno ulje i poređajte komade u teglu, čvrsto jedan pored drugog. Između komada stavite po desetak zrna bibera, po 3-4 zrna pimenta i po 2 lista lovora. Možete staviti i po čen belog luka, presečen na pola.

Dopunite tegle preostalim uljem da nema vazduha. Tegle zatvorite poklopcima. Ne kuvaju se.

Stavite tegle u frižider. Nakon desetak dana marinirana riba je spremna za jelo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija