Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Krem karamel sa kondenzovanim mlekom

Krem karamel sa kondenzovanim mlekom

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k107
Krem karamel sa kondenzovanim mlekom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 5
10/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Pitali smo deset slučajnih prolaznika, da li im se sviđa ovaj krem karamel, ali nam nisu odgovorili dok nisu pojeli sve"

Potrebni sastojci

  • kondenzovano mleko - 700 ml
  • jaja - 5 komada
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rasporedite šećer u kalupe za krem karamel. Stavite kalupe u zagrejanu rernu na 180 stepeni dok se šećer ne karamelizuje i izvadite ih. Umutite jaja sa kondenzovanim mlekom, dodajte sveže mleko i promešajte.

Napunite kalupe ovom smesom i postavite ih u dublji pleh. Ulujte mlaku vodu do sredine kalupa i stavite ih u rernu. Pecite na 160 stepeni oko sat. Gotov krem karamel ostavite da se ohladi u plehu sa vodom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: