Rolat - tunel sa bananama i kremom

10/04/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Mirisni čokoladni rolat sa voćnim iznenađenjem iznutra i fantastičnom čokoladnom glazurom "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano783
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca sa prstohvatom soli. Žumance umutite sa šećerom. U njih dodajte mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo. Dodajte belanca i promešajte špatulom. Sipajte masu u kalup za biskvit.

Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.

Pripremite krem na osnovu uputstva. Ostavite da se ohladi. Možete koristiti i krem bez kuvanja. Presecite biskvit po sredini u širini oko 1 cm. Izdubite unutrašnjost u većem delu, ali ostavite ivicu oko 1 cm.

Sipajte polovinu krema, stavite bananu presečenu na pola. Prelijte preostali krem. Premažite poklopac tečnom čokladom i poklopite. Lagano pritisnite da se zalepi i prelijte rolat čokoladnom ili kakao glazurom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti