Rolat - tunel sa bananama i kremom

10/04/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Mirisni čokoladni rolat sa voćnim iznenađenjem iznutra i fantastičnom čokoladnom glazurom "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano600
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer - 6 kašika
  • sveže mleko - 90 ml
  • ulje - 90 ml
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • kakao - 3 kašike
  • brašno - 6 kašika
  • za krem
  • puding - 1 kesica, vanila
  • sveže mleko - 400 ml
  • banana - 1 komad
  • čokolada - tečna
  • čokoladna glazura
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca sa prstohvatom soli. Žumance umutite sa šećerom. U njih dodajte mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo. Dodajte belanca i promešajte špatulom. Sipajte masu u kalup za biskvit.

Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.

Pripremite krem na osnovu uputstva. Ostavite da se ohladi. Možete koristiti i krem bez kuvanja. Presecite biskvit po sredini u širini oko 1 cm. Izdubite unutrašnjost u većem delu, ali ostavite ivicu oko 1 cm.

Sipajte polovinu krema, stavite bananu presečenu na pola. Prelijte preostali krem. Premažite poklopac tečnom čokladom i poklopite. Lagano pritisnite da se zalepi i prelijte rolat čokoladnom ili kakao glazurom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija