Mirisni kolač sa čokoladnom glazurom

10/04/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"I bez glazure je ukusan, ali je sa njom savršen "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano777
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • šećer u prahu - 120 g
  • maslac - 120 g
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 80 g, kristal
  • brašno - 150 g
  • kukuruzni skrob - 30 g
  • kakao - 30 g
  • vanila - 1 kesica
  • lešnici - 30 g, mleveni, zapečeni
  • nana - 2 kašike, suva, smrvljena
  • za glazuru
  • sirup od mente - 60 ml
  • crna čokolada - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac lagano ugrejte da omekša, a zatim ga dobro umutite sa šećerom u prahu. U ovu smesu postepeno dodajte žumanca.

U umućenu smesu dodajte u sneg umućena belanca sa šećerom, skrob, lešnike i aromu - vanilu, koru od limuna i nanu u prahu.

U jednu trećinu ove smese stavite kakao. U pleh premazan uljem i obložen brašnom sipajte naizmenično od jedne i druge smese.

Pecite na umerenoj vatri. Ispečeni kolač pažljivo izvadite iz kalupa i postavite ga na metalnu rešetku.

U posebnoj posudi sipajte sirup od mente i redukujte ga na polovinu. U njega dodajte čokoladu i kada se istopi ovom glazurom prelijte kejk. Po želji ga možete ukrasiti ljuspicama badema.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija