Pečena svinjetina u sosu

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3692k233
Pečena svinjetina u sosu
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
10/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
4
"Još jedan ukusan retro recept koji je baka savladala do savršenstva"

Potrebni sastojci

  • svinjski but - 1.5 kg ili svinjska plećka
  • so
  • aleva paprika - 1 - 2 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi sjedniti brašno, alevu papriku, biber i so po ukusu. Dobro promešati i smesu sipati na list od novina. Postaviti parče mesa pa ga dobro uvaljati u začine, tako da se začini dobro zalepe za meso.

Meso staviti u pleh, prekriti folijom i ostaviti nekoliko sati u frižideru. Nakon toga naliti vodu u pleh, ponovo prekriti folijom i peći na 200 stepeni oko 2 sata.

Pri kraju pečenja skinuti foliju i dopeći. Meso periodično prelivati dobijenim sosom. Servirati nasečeno na komade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: