Pečeno pile sa krompirom, arpadžikom i još nečim

10/04/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj91811
"Jedno pečeno pile koje će vas iznenaditi hrskavom koricom i mirisnim prilogom "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 368
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U pile dobro utrljati začin za piletinu, alevu papriku i malo ulja, a unutra malo posoliti. Krompir naseći na krugove, staviti u posudu i dobro ga sjediniti sa začinom od povrća i malo ulja.

U nauljen pleh naređati po zidovima kolutove krompira u krug, jedan preko drugog između njih staviti parčiće kiselih krastavčića, a perčuke, nasečene na trakice, stavljati preko krompira.

Naseckati crni luk i dodati ga sa oljuštenim arpadžikom. Piletinu postaviti u sredinu, a svuda staviti parčiće maslaca, posuti alevom paprikom i drugim začinima po želji.

Naliti vodu i pokriti folijom, pa staviti u rernu. Nakon što provri skinuti foliju i zapeći, a pritom pile premazati sa malo maslaca da bi dobilo hrskavu koricu.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti