Prženi som u kukuruznom brašnu

11/04/2017
"Ne gubite vreme da ga punite ili da pravite sos - najukusniji som je prženi som i kladimo se u gajbu piva, da će se i vama dopasti "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano123
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • som - 1, 5 kg
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • so - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite soma, tako što ga istrljate krupnom solju.

Na taj način odstranićete sluz koju ima po koži.

Operite ga dobro i nasecite na kotlete.

Posolite svaki kotlet o ostavite da prime so.

U pleh stavite kukuruzno brašno.

Savo parče uvaljajte i stavite da se prži u jako ugrejanom ulju do zlatne boje sa svih strana.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija