Pasulj sa piletinom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3612k228
Pasulj sa piletinom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
11/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Pasulj sa piletinom - jedan od omiljenih ukusa detinjstva - preuzet direktno iz bakinih beleški"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 300 gr kuvan
  • bataci - 6 kom.
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 kom., zelena
  • paprika - 1 kom., pečena, crvena
  • paradajz - 2 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • nana
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, osušite i ispržite batake. Dodajte im naseckani luk, šargarepu i zelenu papriku. Kada se proprže, dodajte narendani paradajz i začine.

Dolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće.

Nakon toga dodajte skuvani pasulj i dolijte još malo vode dok ne dobijete željenu gustinu.

Dodajte naseckanu pečenu papriku i nakon desetak minuta skinite sa vatre. Po želji možete dodati jednu suvu ljutu papričicu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: