Špikovani zec sa slaninom

11/04/2017
"Zec beli ... ceo dan se pekao u rerni, špikovan slaninom i u društvu pirinča "
Priprema25 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno115 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano77
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom desmice12
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zeca treba da potopite u hladnu vodu pre nego što ga pripremite. Operite i dobro očistite zeca, posolite ga i spolja ga istrljajte sa malo aleve paprike i bibera.

Nožem napravite male proreze na leđima zeca, gde je meso suvlje i špikujte sa trakicama slanine i nasečenim belim lukom. U tepsiji promešajte nasečeni mladi luk i ulje, dodajte nanu i biber.

Stavite špikovanog zeca i dolijte vodu, pokrijte aluminijumskom folijom i stavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni.

Nakon jednog sata skinite foliju - treba da proverite da li se meso skida sa kostiju, a ako je skoro gotovo, dodajte pirinač i vratite u rernu. Ako je ostalo više bujona, ostavite da se peče bez folije, kako pirinač ne bi bio vodnjikav.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija