Domaći peljmeni sa pavlakom

11/04/2017
"Peljmeni sa pavlakom, koji se tope u ustima Bez sumnje ih treba probati."
Priprema60 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno105 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano27
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za nadev:
U mleveno meso dodajte smrvljeni beli luk, naseckani crni luk i sveže mleko. Posolite po ukusu. ostavite nadev 15 minuta da primi arome.

Za testo:
Posebno pripremite testo za peljmene od brašna, soli, jaja i mlake vode. Ostavite ga da odmori 30 minuta. razvucite ga u koru iz koje isecite krugove čašom za vino.

U svaki krug stavite deo nadeva, preklopite i pritisnite krajeve, koje ste premazali sa malo belanca. Možete ih i pažljivo pritisnuti viljuškom, da budu lepše.

Stavite posoljenu vodu da proključa i u nju stavljajte peljmene, koje kuvate dok ne uzađu na površinu.

Za sos:
Masalc rastopite i u njega dodajte pavlaku i sir. Pržite dok se sir ne rastopi. Gotove peljmene prellijte sosom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija