Ćevap ćuftice sa belim pirinčem

11/04/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Ćuftice, praziluk i sos, zar vam ne zvuči na najnežnija kulinarska pesma?"
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano93
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1 struk, beli deo
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • crno vino - 50 ml
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • pirinač
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite mleveno meso i začinite po želji. Od mesa napravite male ćufte i ispržite ih u zagrejanom ulju. Dodajte im iseckan luk.

Kada se proprži, dodajte iseckan praziluk. Nakon 1-2 minuta dodajte brašno i začine.

Sipajte vino i vodu dok ne dobijete željenu gustinu ( mi preferiramo malo ređi sos).

Dodajte lovorov list i so po želji.

Neka se jelo kuva nekih 25-30 minuta na tihoj vatri. Na kraju dodajte iseckan peršun i sklonite sa vatre.

Izvadite lovorov list i poslužite ćufte sa kuvanim pirinčem.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija