Čamci sa nadevom

12/04/2017
"Ukusni, veoma laki za pripremanje i najvažnije - peku se samo 30 minuta "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano514
  • Pregledi tokom meseca34
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaje - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 2 kašičice
  • mleko - 100 ml
  • kiselo mleko - 100 g
  • ulje - 100 ml
  • kvasac - 20 g, svež
  • brašno - 600 g
  • za nadev
  • mleveno meso - 500 g (umešeno za ćuftice)
  • jaja - 10 komada
  • origano - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umesite meko testo od namirnica za testo. Ne ostavljajte ga da raste, već ga podelite na 10 jednakih delova i napravite loptice. Uz pomoć oklagije, svaku loptu razvucite u elipsu.

Nožem za picu napravite dva razreza na dužim stranama, tako što počnete od kraja i završite na dva prsta od drugog kaja.

Upletite 2 trake u pletenicu i napravite čamac.

U svaki čamac stavite tanak sloj mlevenog mesa, a u sredini ostavite mesto za jedno jaje i sipajte ja u to udubljenje.

Poređajte čamce u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje i pospite ih origanom. Pecite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni do braonkaste boje.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija