Boranija sa svinjskim mesom

12/04/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Klasika iz zlatne knjige kulinarstva - jedite sa zadovoljstvom i u dobrom raspoloženju "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano659
  • Pregledi tokom meseca50
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • boranija - 1 kg
  • svinjsko meso - 1 kg, vrat
  • paradajz - 3 kašike
  • šargarepa - 2 komada
  • crni luk - 1 glavica
  • so
  • mirođija - 1 veza
  • beli luk - 3 čena
  • ulje
  • aleva paprika - 1 kašika
  • brašno - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite boraniju. Nasecite je na polovine i stavite u ekspres lonac. Dodajte nasečenu šargarepu i ulijte 3 litra vode. Zatvorite ekspres lonac i stavite ga na jaku vatru. Kada proključa, smanjite vatru na najslabije i ostavite da se kuva 15 minuta.

U drugoj šerpi zagrejte malo ulja. Nasecite meso na zalogaje i stavite ga da se prži, uz povremeno mešanje. Kada je meso skoro gotovo, dodajte naseckani luk.

Pržite dok luk ne bude gotov. Dodajte brašno, alevu papriku i promešajte. Postepeno dodajte boraniju i bujon iz ekspres lonca u meso i neprestano mešajte. Kada ste sve prebaciji u jednu šerpu, stavite naseckani beli luk i mirođiju. Dodajte paradajz pire, posolite i promešajte.

Ostavite da se krčka još 10 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija