Gibanica od domaćih kora

12/04/2017
"Pravi majstor sam sprema kore za pitu, kako bi napravio ovu fantastičnu gibanicu "
Priprema60 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno105 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano803
  • Pregledi tokom meseca803
  • Pregledi tokom desmice70
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • voda - 200 ml mlaka
  • sirće - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 125 g
  • maslac - 125 g
  • brašno - 700 g
  • brašno - 100 g, za razvlačenje kora
  • sir - 200g
  • voda - 400 ml, hladna, za prelivanje pite
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja i u njih dodajte mlaku vodu, sirće, so i ponovo promešajte. U brašnu napravite udubljenje, sipajte tečne sastojke i postepeno uzimajući od brašna umesite meko testo koje se ne lepi.

Podelite testo na 14 komada i napravite loptice. Pospite brašnom, pokrijte krpom i ostavite ih 30 minuta. Pomešajte rastopljeni maslac i ulje. Premažite dno i zidove tepsije. Razvucite prvu koru uz pomoć malo brašna do veličine tepsije i stavite koru u tepsiju.

Premažite je maslacem, razvucite drugu koru i stavite je preko prve. Ponovo premažite maslacem i na isti način obradite 7 kora. Zatim pospite izmrvljenim sirom. Ponovo razvucite, premažite i poređajte i preostalih 7 kora.

Nasecite gibanicu na kvadrate i preostalom masnoćom premažite odozgo. Ugrejte rernu na 200 stepeni i kada stavite gibanicu, smanjite na 180. Pecite dok gibanica ne dobije zlatnu boju.

Izvadite gibanicu i ravnomerno je prelijte hladnom vodom. Vratite u rernu i pecite još 15 minuta. Gotovu gibanicu prekrijte krpom na 10 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija