Svinjski škembici sa kačkavaljem

12/04/2017
"Jedinstveno meze za ljubitelje svinjskih škembića!"
Priprema35 min.
Kuvanje65 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjski škembici - 1 kg (skuvani)
  • kačkavalj - 200 g
  • biber
  • aleva paprike
  • ljuta aleva paprika - krupnije mlevene
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se škembići potope u sirće i sodu, nadon čega se dobro operu i stavljaju da se kuvaju.

Kad budu gotovi, sečemo ih na tanke trakice ili parčiće. Posipamo biberom, alevom paprikom i uljem. Stavljamo na kratko u rernu da se osuši, nakon čega vadimo i posipamo obilno rendanom kačkavaljem.

Pečemo dok ne porumeni, serviramo sa mladim lukom ili belim lukom. A ko voli krupno mlevenu ljutu alevu papriku, može posuti kako bi bilo pikantno.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija