Pohovana viršla na štapiću

12/04/2017
"Da bi počela, žurka samo čeka ove pohovane viršle "
Priprema35 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano69
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 100 ml
  • so - 1/2 kašičice
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • skrob - 2 supene kašike, kukuruzni
  • brašno - 2 supene kašike, kukuruzno
  • viršle - 6 - 7 komada
  • za valjanje
  • brašno - 2 - 3 supene kašike, kukuruzno
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa mlekom. Dodajte so, sodu, skrob i brašno. Lepo promešajte da ne ostanu grudvice. Ostavite da odstoji oko 30 minuta. Svaku viršlu isecite na dva dela.

U svaki deo stavite po jedan ražnjić. Sipajte više masnoće u tiganj. Sipajte smesu u duboku posudu. Uvaljajte viršle u kukuruzno brašno, a nakon toga potopite u smesu.

Pržite dok ne dobiju zlatnu boju, ne treba im više od minute. Izvadite ih i stavite preko ubrusa da se ocede.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija