Ukrajinski holodnik od cvekle

12/04/2017
"Hladna supa sa cveklom? Verujte nam, da je bar sto puta ukusnija, nego što možete da očekujete "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano29
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • cvekla - 400 g
  • šargarepa - 4 komada
  • sirće - 1/2 kašičice
  • voda - 800 ml
  • pavlaka - 200 ml za tečna
  • jaja - 4 kom. (skuvana)
  • kisela pavlaka - 200 g
  • mladi luk - 1 veza
  • krastavci - 2 komada
  • šećer - 1 kašičica
  • mirođija - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Cvekla se oljušti i seče na tanke trakice. Preliva se vrelom vodom, dodaje se sirće i dinsta dok ne omekša. Ostavlja se da se ohladi.

Šargarepa se seče na tanke ivice i dinsta se dok ne omekša. Ostavljaju se da se ohladi. Krastavci se seku na tanke ivice, luk se sitno iseče.

Pola kisele pavlake se pomeša sa solju, šećerom i lukom, dodaju se šargarepa, cvekla zajedno sa vodom iz kuvaanja, krastavci i tečna pavlaka i sve se pomeša. Supa se sipa u tanjire i servira iseckanom mirođijom, kuvanom jajima isečenim na pola i kiselom pavlakom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija