Torta sa piškotama, karamel kremom i jagodama

12/04/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Nije teško spremiti ovu sočnu tortu - teško je odoleti joj "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije14
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano865
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvati 2/3 mleka. U ostalom mleku rastvoriti puding i šećer. Dodati smesu u kipuće mleko i mešati, dok se ne zgusne. Ostaviti da se dobro ohladi. Umutiti pavlaku i u nju dodati dulce de leche. Dobro promešati i dodati smesu u krem, pa ponovo dobro promešati.

Kalup postaviti u odgovarajuću posudu. Poređati deo piškota, i pre ređanja ih potapati u sveže mleko. Sipati deo krema i posuti nasečenim jagodama. Pokriti drugim redom piškota, ponovo kremom i ponovo piškotama. Umutiti pavlaku i 1/2 obojiti braon bojom. Tortu ukrasiti malim ružicama od pavlake i čokoladnim rolerima.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija