Čorba od kolenice sa pirinčem

12/04/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Ko je mogao da pretpostavi da ćemo pripremiti ovoliko ukusnu čorbu samo sa kolenicom i pirinčem? Probajte i vi, pa se svima pohvalite "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano57
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 kom.
  • luk - 1 glavica
  • lovorov list - 2 kom.
  • biber - u zrnu
  • so
  • pirinač - 3/4 šolje
  • sveže mleko - 300 ml
  • jaja - 1 kom.
  • ulje - 2 kašike
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • beli luk - 2 - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Kolenicu dobro oprati. Ovde sam koristila prednju kolenicu bez kože. Staviti kolenicu u hladnu vodu u ekspres lonac sa krupno nasečenom glavicom luka, 5-6 zrna bibera i dva lista lovora.

Pre nego zatvorite lonac, poželjno je sačekati vodu da provri i skinuti penu koja se je pojavila.

Nakon što se kolenica skuva, iscediti bujon i vratiti ga na ringlu. Kolenicu očistiti od kostiju i meso krupno naseći, nakon čega ga vratiti u bujon. Dodati i opran pirinač.

Nakon što se pirinač skuva, zapržiti čorbu svežim mlekom i jajem. Dodati i pasirani beli luk.

Na kraju ispržiti dve kašike ulja sa alevom paprikom i dodati u čorbu. Servirati sa ljutom alevom paprikom ili ljutenicom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija