Penjurlija sa prazilukom, sirom i suvim paprikama

12/04/2017
"Još jedna varijanta penjurlije sa neodoljivom kombinacijom ukusa "
Priprema50 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano245
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • kvasac - 20 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 supena kašika
  • ulje - 3 supene kašike
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • za nadev
  • praziluk - 3 struka
  • suve paprike - 3 okmada ( prethodno potopljene u vrelu vodu)
  • sir - 200 g
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac zajedno sa šećerom u mleku (toplom). Prosejte brašno i u njega dodajte so, ulje, kiselo mleko i kvasac. Umesite meko testo i ostavite da nadođe 30-40 minuta.

Napravite nadev tako što ćete izdinstati luk i paprike u malo ulja. Skinite sa vatre i dodajte začine i sir. Ostavite da se ohladi.

Testo se podeli na 4 dela. Svaka kora se razvije u veličini pleha, u kome ćemo peći. Stavite jednu koru u pleh, pospite nadevom i pokrijte drugom korom itd. Završite korom.

Možete je iseci kao što sam pokazala na slici (slika 2) ili po vašem izboru.

Ostavite penjurliju da nadođe. Namažite je sa malo smese od ulja i svežeg mleka. Pecite na 200 stepeni 35-40 minuta. Dok je još topla namažite masalcem i prekrijte čistom krpom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija