Pogača sa nadevom od sira i jaja

12/04/2017
"Tajna ukusne pogače? Nema tajne, važno je da je umešena i pripremljena sa mnogo ljubavi "
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano480
  • Pregledi tokom meseca34
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • sveže mleko - 500 ml
  • kvasac - 1 kocka
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • ulje - 100 ml
  • nadev
  • maslac - 300 g
  • jaja - 2 komada + 1 belance
  • žumance - 1 komad za premazivanje
  • sir - 200 g
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno 3 puta. U 250 ml toplog mleka rastvorite kvasac, šećer i 3 kašike brašna, promešajte sve da dobijete homogenu masu i ostavite na toplom mestu da se aktivira.

U prosejanom brašnu napravite udubljenje, dodajte ostale sastojke i na kraju aktivirani kvasac i umesite meko testo.

Ostavite testo na toplom mestu da naraste oko 40 minuta. Umutite maslac sa jajima i ostavite ga po strani. Podelite gotovo testo na 4 jednaka dela. Jedan deo ostavite u sredinu, a od njega odvojite malo testa za mrežu.

Prvi deo razvucite u koru prečnika 50 cm, premažite gotovim nadevom i pospite sirom.

Ostavite ga na stranu preko papira za pečenje. Na isti način obradite i druge kore i postavite ih jednu preko druge.

Poslednju koru ne mažite maslacem. Sve kore zajedno razvucite ponovo i od njih pravite jednu koru. Rasecite ovu koru na 8 trouglova i umotajte kiflice, koje sečete na pola. Dobivene polovine postavljate u nauljenu tepsiju sa širokim delom prema zidovima tepsije u krug.

Poslednju lopticu postavite u sredinu i kalupom isecite mrežu, koju postavite preko lopte.

Ostavite pogaču da naraste, premažite je umućenim žumancem i jednom kašikom ulja, pospite je susamom i pecite pogaču u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni dok ne bude gotova.

Gotovu pogaču izvadite, umotajte krpom i nakon 15 minuta je spremna za jelo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija