Krem karamel u bundevi

12/04/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Desert, koji ćete pamtiti! Ovaj karamel sa bundevom spaja ukusno i korisno."
Priprema15 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno135 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano679
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Umutite u posudi žicom jaja sa 4 kašike šećera. Dodajte sveže mleko i vanilu.

Na gornjem delu bundeve isecite poklopac, očistite je od semenki i mekanog sela. Unutrašnjost bundeve obilno pospite brašnom, protresite, a zatim izbacite višak.

Karamelizujte 3-4 kašike šećera dok ne dobijete svetliji karamel. Sipajte ga u bindevu. Preko njega sipajte mleko sa jajima. Stavite poklopac bundeve i pažljivo je prebacite u veliku šerpu. Sipajte hladnu vodu, čiji je nivo 1 prst ispod poklopca bundeve.

Stabite šerpu u rernu, zagrekanu na 150 stepeni sa ventilatorom i pecite oko 2 sata. Voda u šepri ne treba da vri. Gledajte rernu i s vremena na vreme smanjite temperaturu.

Gotovu bundevu pažljivo izvadite iz vode. Sačekajte da se potpuno ohladi pre serviranja.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija