Seoska supa sa pilećim želudcima

13/04/2017
"I ukusna i veoma korisna. Istinski eliksir za želudac i dušu "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano135
  • Pregledi tokom meseca120
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pileći želuci - 500 g
  • krompir - 3 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • crni luk - 1 mala glavica
  • paprika - 1 komad crvena
  • maslinovo ulje - 1 kašika, ili ulje
  • maslac - 1 kašika
  • so
  • biber
  • šećer - 1 prstohvat
  • bujon - 1 kocka, pileći
  • peršun - nekoliko grančica
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
  • limun - 1 komad
  • fida - 50 g
  • ljuta aleva paprika - tucana
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite želuce pod toplom tekućom vodom, stavite ih u šerpu zajedno sa kockom bujona i šećerom, nalijte 2 litra vode i poklopite. Stavite na vatru i kuvajte dok želuci ne omekšaju i budu gotovi. Ako imate ekspres lonac, iskoristite ga, vreme kuvanja će biti upola manje.

Očistite povrće, operite i nasecite krompir, luk i papriku na kocke, a šargarepu narendajte. Ugrejte maslinovo ulje i maslac u tiganju, stavite luk i šargarepu i prodinstajte ih dok ne omekšaju.

U drugu šerpu ulijte 2 litra vode i ostavite da provri, čim počne da ključa, stavite krompir i upržene luk i šargarepu.

Promešajte i ostavite da se kuva na umerenoj temperaturi nekoliko minuta. Ocedite želudce, ali sačuvajte bujon.

Bujon sipajte u šerpu sa krompirom i promešajte, želudce nasecite na komadiće i dodajte i njih. Ostavite 5 minuta poklopljeno, a posle posolite, dodajte biber i malo majčine dušice. Na kraju dodajte fidu i papriku.

Paprici treba malo manje vremena za pripremu i zbog toga je dodajte na kraju, u protivnom će se raspasti u tečnosti. Kuvajte supu još nekoliko minuta dok fida ne omekša.

Presecite limun na pola, jednu polovinu ocedite i sok sipajte u supu. Peršun naseckajte i pospite, a zatim sklonite supu sa vatre.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija