Mamine špagete sa ćufticama

13/04/2017
"Zašto da idete čak do Italije, kada su mamine špagete sa ćufticama tako ukusne, da italijani dolaze kod nas da ih probaju?"
Priprema5 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano813
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite sve namirnice za ćuftice i narendajte pekorino sir. Ako nemate, koristite kačkavalj. Dodajte ga u posudu i sve umesite dobro.

Napravite male ćuftice, ugrejte maslinovo ulje i ispržite ih do zlatne boje. Izvadite ih iz tiganja i stavite ih na kuhinjski ubrus da upije masnoću.

Naseckajte crni luk na sitno, stavite ga u isti tiganj i za kratko ga propržite. Usitnite beli luk i dodajte ga u tiganj, promešajte i sipajte vino. Ostavite nekoliko minuta da ispari alkohol i dodajte paradajz sos.

Promešajte, posolite i dodajte biber, malo origana i bosiljka. Vratite ćuftice u tiganj, spustite ih u sos i smanjite vatru na srednju temperaturu.

Ostavite da se sos zgusne i da ispari višak tečnosti, povremeno mešajući.

Stavite šerpu sa 4 litra vode na vatru, ostavite da proključa, posolite i stavite špagete. Kuvajte ih nekoliko minuta da omekšaju i budu gotove (na pakovanju je napisano vreme kuvanja). Ocedite špagete.

Kada se sos zgusne, skinite ga sa vatre. Možete špagete ubaciti direktno u sos i promešati, a možete servirati posebno špagete u tanjiru i zatim ih preliti sosom sa ćufticama.

Po želji, možete dodati izrendan parmezan, pekorino ili kačkavalj.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija