Pržene ćufte od divlje svinje

13/04/2017
"Nećete znati šta su prave ukusne ćufte, dok ne probate ove, pripremljene od mlevenog mesa divlje svinje!"
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano545
  • Pregledi tokom meseca38
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg od divlje svinje
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 1 komad
  • čubar - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • peršun - 1/2 veze
  • hleb - 1 kriška
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • ulje - za prženje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se stavlja u duboku posudu.

Pravi se udubljenje, u koje se stavljaju začini, sitno iseckan luk i peršun, sredina hleba, prethodno potopljena u mleko, umućeno jaje i so po ukusu.

Smesa se ostavlja da odstoji bar 1 sat.

Oko 1 šolja ulja se sipa u tiganj i ostavlja da se ugreje. Od mlevenog mesa se oblikuju pljosnate loptice i prže dok ne budu gotove.

Prilog je po želji.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti