Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pržena Svinjetina»Svinjetina sa zelenim paradajzom i prazilukom

Svinjetina sa zelenim paradajzom i prazilukom

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k110
Svinjetina sa zelenim paradajzom i prazilukom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
14/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Blago pikantno mekano svinjsko meso jedinstvene arome, koje ćemo odmah probati uz čašu domaćeg crnog vina"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg od vrata
  • praziluk - 3 veća struka
  • zeleni paradajz - 6 velika zelena paradajza iz turšije
  • mast
  • list lovora
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku posudu ugrejati mast i staviti naseckano komadiće mesa. Pržiti dok ne bude potpuno gotovo.

Dok se meso prži, u drugi tiganj ugrejati malo masti i staviti sitno naseckan paradajz. Pržiti oko 30-40 minuta, uz povremeno mešanje.

Praziluk naseći i staviti u meso. Dodati prženi paradajz, biber, list lovora i malo soli. Promešati i upržiti na tihoj vatri dok luk ne omekša.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: