Želirani čizkejk sa slatkom

14/04/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Sočan, ukusan i veoma lak čizkejk za pripremu, čudimo se zbog čega čekate i ne spremate ga "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano708
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • voda - 1 kašičica za želatin
  • slatko od jagoda - 1 teglica
  • keks - 1 pakovanje (250 g), kakao
  • maslac - 100 g
  • želatin - 4 pakovanja
  • šećer u prahu - 6 kašika
  • kiselo mleko - 2 šolje (4. 5%)
  • voda - 50 - 60 ml, topla
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite keks na sitne komade. U njega dodajte maslac i toplu vodu. Promešajte dok ne dobijete veoma gustu smesu. Ako ste sipali više vode, izmrvite još keksa. Ovako dobivenu smesu sipajte u kalup za tortu i rasporedite ga po dnu.

Ostavite oko pola sata u frižideru, da se kora dobro stegne.

Kada je kora ohlađena pripremite mlečnu smesu. U veliku posudu sipajte kiselo mleko i dobro ga umutite viljuškom ili kašikom. Dodajte šećer u prahu i dobro promešajte.

Uzmite 2 pakovanja želatina i rastvorite ih u malo vode. Sačekajte 5-10 minuta da nabubri želatin. Nakon toga, želatin rastopite na pari i dodajte ga u mlečnu smesu.

Dobro promešajte i sipajte preko ohlađene kore. Ostavite u frižider još oko sat, da se mlečna smesa stegne.

Kada je i smesa čvrsta, napravite preliv. Sipajte slatko od jagoda u posudu.

U slatko dodajte preostala 2 želatina, koje ste prethodno rastopili na vodenoj pari. Promešajte i sipajte preko mlečne smese. Vratite u frižider dok se poptuno ne stegne.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija