Štrudla sa lisnatim testom i jabukama

14/04/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Sigurno Eva nije znala za ovaj recept za štrudlu, čim je prevarila Adama samo jabukom. Ne pravite njenu grešku - zapišite recept!"
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 240
  • Pregledi tokom meseca65
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite jabuke i narendajte ih (mogu biti nasečene na kockice). Stavite maslac u tiganj i istopite ga. Kada se istopi u maslac dodajte jabuke. Ostavite na vatri nekoliko minuta.

Nakon toga dodajte orahe, cimet, šećer i suvo grožđe. Ponovo vratite na vatru i ostavite dok jabuke ne omekšaju potpuno. Kada je gotovo, skinite sa vatre i ostavite po strani, dok se smesa potpuno ne ohladi.

Kada se smesa ohladi, lagano oklagijom razvucite lisnato testo. Ovim postižete da se lisnato testo ne digne previše prilikom pečenja. Sipajte nadev sa jabukama na sredinu testa i rasporedite ga po dužini. Sa obe strane nadeva do kraja testa isecite testo na trake. Trake treba da budu lagano dijagonale.

Kada nasečete trake, počnite da zatvarate štrudlu. Uvijte jednu traku sa leve strane, posle sa desne i tako dok ne zatvorite celu štrudlu.

Podignite rešetku u rerni i stavite papir za pečenje pod štrudlu u pleh. Odozgo štrudlu premažite umućenim jajem i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Po želji, možete štrudlu posuti šećerom u prahu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija